Category: Бачило Клепало

Бачило Клепало

На 15км од Берово, на 1400мнв на самата граница со Бугарија, се наоѓа најпознатото традиционално бачило во земјата „Бачило Клепало“. Тука можете да уживата во недопрената природа, маркираните патеки за планинарење и планински велосипедизам, автентичните малешевски специјалитети подготвени на самото бачило од вештите раце на баба Весела.