Туристичка населба Езеро

На само шест километри југоисточно од Берово покрај брегот на Беровско езеро се наоѓа туристичката населба Беровско Езеро. Карактеристичната местоположба на оваа населба во подножјето на Малешевските планини ви овозможува да го вдишите планинскиот чист воздух и исто така да уживате во прекрасната панорамска глетка кон Беровското Езеро, глетка која ќе ве остави без здив.